΄Ολα όσα πρέπει να γνωρίζω πριν αγοράσω στρώμα για το παιδί μου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο εγκέφαλος ενός παιδιού συγκεντρώνει όλα όσα έχει μάθει μέσα στην ημέρα και ο οργανισμός του αναπτύσσεται ταχέως τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Ως φυσικό επακόλουθο λοιπόν  τα παιδιά χρειάζονται έναν καλό ύπνο ,απαλλαγμένο από ενοχλήσεις, περισσότερο από τον οποιονδήποτε .

Η επιλογή ενός σωστού στρώματος για το παιδί σας είναι εξέχουσας σημασίας γι΄αυτό εδώ σας παραθέτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή!

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη μέγιστη υποστήριξη όταν κοιμούνται. Εκτός από την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και των οστών ,σημαντικότατη για την ανάπτυξη τους,ας μη ξεχνάμε πως ένα σωστό στρώμα θα επιτρέψει στο παιδί σας να κοιμάται πιο ήρεμα (το όνειρο κάθε γονέα!)αλλά και να του προσφέρει ένα αίσθημα ηρεμίας, αγκαλιάς και χαλάρωσης. Τα μωρά και τα βρέφη γενικά χρειάζονται σταθερότερα στρώματα, λόγω της ταχύτητας και του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται τα οστά τους.

Το στρώμα τους πρέπει να είναι μέτριας σκληρότητας, έτσι ώστε να αποφεύγεται το ¨βούλιαγμα¨ , το οποίο βλάπτει τη σπονδυλική στήλη ,ούτε όμως και πολύ σκληρό γιατί το μικρό σας θα αισθάνεται άβολα κατα τη διάρκεια του ύπνου.Το ιδανικό στρώμα είναι εκείνο που ακολουθεί τις φυσικές καμπύλες του σώματος του παιδιού χωρίς να το πιέζει.Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με τα στρώματα που περιέχουν ενωμένα ελατήρια είτε με τα στρώματα που είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από αφρό μνήμης. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως , οτι ο ύπνος σε ένα στρώμα με ελατήρια επιτρέπει την καλύτερη και πιο φυσική ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης των παιδιών -τουλάχιστον μέχρι την ηλικία που θα διαμορφώσουν το τελικό τους ύψος.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι τα υλικά των στρωμάτων να είναι φιλικά προς το δέρμα των παιδιών και τα εξωτερικά υφάσματα των στρωμάτων να είναι αντιαλλεργικά, με ειδική επεξεργασία ώστε να αποτρέπεται η ανάπτυξη των ακάρεων και λοιπών μικροργανισμών, οι οποίοι ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων.Τέλος σας συστήνουμε να προτιμάτε τα στρώματα με υλικά που ¨αναπνέουν¨όπως για παράδειγμα το memory foam.

Στη FOAM HELLAS βρισκόμαστε στη διάθεσή σας να διαλέξουμε μαζί το ιδανικό στρώμα για το παιδί σας και να του χαρίσουμε ένα σωστό και ξεκούραστο ύπνο….γιατι ο καλός ο ύπνος ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!!!..είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που μας δείχνετε τόσα χρόνια..